A Millenium előtt jó 30 évvel még zeg-zugos óvárosi utcák húzódtak e pompás sugárút helyén. Baloldalt a  "Fonciére" nemzetközi biztosító székháza, jobb oldalt a monumentális "Stein" palota áll. Ekkortájt az Andrássy út alatt munkások ezrei dolgoznak a földalatti befejezésén, mely a Ezredéves kiállítás alatt kerül átadásra. Az utcák hangulatát a fiákerek, magánfogatok és ló vontatta omnibuszok határozták meg. A Váczi-körút forgataga keveredett a sugárút Városliget felől igyekvő tömegével.

Az első szakasz a Deák Ferenc tér és az Oktogon között húzódik. Az útszakasz hossza 844 m, szélessége 34 m. Itt az út zártsorú, 3-4 emeletes épületek, bérházak között fut. A folyamatosan felújításra kerülő paloták földszintjein elegáns kávézók, üzletek és butikok bérelnek helységeket. A középső szakasz az Oktogon és a Kodály körönd között található.

Itt az út szélessége már 45,5 m. Az 563 m hosszú szakaszon a zártsorú építés megmarad, de az épületek alacsonyabbak és az út szélességének köszönhetően megjelenik a két szervizút, így e szakasz már inkább fasor jellegű. A harmadik szakasz a Kodály körönd és a Hősök tere között fekszik. Ennek hossza 656 m, szélessége itt is 45,5 m. Az utat itt különálló paloták, villák szegélyezik. Itt már kertvárosiasabb hangulatú a környék.

Forrás :  wikipedia.hu

Támogatónk:  Budapesti csatorna tisztítás

A bejegyzés trackback címe:

https://millenium.blog.hu/api/trackback/id/tr21960134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása